Veel gestelde vragen (FAQ)

Home » Veel gestelde vragen (FAQ)

 1. KAN IK PARKET COMBINEREN MET VLOERVERWARMING?
  Ja, en dat geldt bij KlitsieParketvloeren niet alleen voor massief gelijmd Tapisparket. Het is voor ons ook mogelijk om lange brede delen op vloerverwarming te leggen zonder dat u het risico loopt dat uw vloer gaat kieren, bollen of dat er naden ontstaan. Hout voelt – in tegenstelling tot steen – van nature al warm en comfortabel aan zodat u minder snel zult besluiten om de vloerverwarming aan te zetten.
 2. IS ER PARKET DAT NIET KLOST EN HOL KLINKT?
  Ja, parketvloeren worden vaak ten onrechte geassocieerd met klossend en hol klinkend. Wanneer u kiest voor een zwevende vloer met ondervloer kunnen wij deze vorm van  geluidsoverlast tot een minimum beperken.
 3. HOE ONDERHOUD IK EEN PARKETVLOER?
  Zoals alles verdient een parketvloer een goed onderhoud. In de praktijk loopt u op de beschermlaag en niet op het hout zelf. Wij adviseren om enkele keren per jaar de beschermde was-, olie- of laklaag te voeden om zo deze beschermlaag in takt te houden en uw vloer mooi te houden.
 4. HOEVEEL JAAR GARANTIE KRIJG IK OP EEN PARKETVLOER?
  U krijgt bij KlitsieParketvloeren 3 jaar volledige garantie door ons gelegde parketvloeren en 1 jaar op de oppervlaktebehandelingen.
 5. HOE LANG GAAT EEN PARKETVLOER MEE?
  Bij normaal gebruik en onderhoud gaat een Klitsieparketvloer niet alleen een leven lang mee, maar blijft hij zelfs een leven lang mooi.
 6. IS EEN PARKETVLOER SLECHT VOOR HET MILIEU?
  Een Klitsie-parketvloer bestaat voor zo’n 98% uit een onuitputtelijke grondstof namelijk hout. Bij fabricage, onderhoud en leggen belast een parketvloer het milieu het minst van alle soorten van vloerbedekking.
 7. WAT IS ER TE DOEN MET EEN OGENSCHIJNLIJK OUDE EN VERSLETEN PARKETVLOER?
  Per situatie kunnen wij bepalen of gedeeltelijke vervanging of renovatie mogelijk is.
 8. IS PARKET WEL GESCHIKT ALS IK HUISDIEREN HEBT?
  Ja, een gelakte vloer is bijvoorbeeld gemakkelijk te reinigen door hem gewoon vochtig af te nemen. Een wasvloer is iets minder krasgevoelig en daardoor weer iets meer geschikt voor bijvoorbeeld wat zwaardere huisdieren met grote scherpe nagels.
 9. KAN IK PARKET OVERAL TOEPASSEN?
  KlitsieParketvloeren levert doorlopende parketvloeren voor alle ruimtes. Niet alleen voor woon- en slaapkamers maar ook voor keukens en zelf zeer natte ruimtes zoals badkamers.

Speciale aanbieding

Tijdelijk 25% korting op al onze vloeren!

Neem contact op